Restauracja Kate &Leopold to klimatyczne miejsce zlokalizowane w centrum Białegostoku. Wystarczy jeden krok, aby ze zgiełku miasta uciec w przytulną przestrzeń. Chcemy zaproponować Państwu niezapomniane przyjęcie , wieczór pełen przepysznych smaków, doskonałej obsługi i życzliwej atmosfery. Każda Para Młoda, każda uroczystość jest dla nas wyjątkowa i najważniejsza.

Pragnąc podzielić się naszym doświadczeniem proponujemy Państwu kompleksową obsługę – od dekoracji sali i stołów zaczynając, poprzez wyjątkowe menu ,aż do najdrobniejszych szczegółów. Jesteśmy po to, aby spełnić marzenia i oczekiwania Narzeczonych. Już od pierwszego spotkania jesteśmy po to, aby ułatwić Państwu podjęcie decyzji ,doradzić, znaleźć najlepsze rozwiązania, ponieważ nam również zależy, aby Państwa uroczystość była piękna i wyjątkowa.

Oferujemy: 
- Różnorodne menu, dopasowane do potrzeb i gustów każdej Młodej Pary
- Indywidualny dobór dekoracji sali i stołów 
- Kompleksową i profesjonalną obsługę kelnerską 
- Wydruk zaproszeń i winietek imiennych wszystkich uczestników uroczystości 
- Współpracę w zakresie dodatkowych atrakcji: lot balonem, bryczka itp. 

MENU:

Zupa:  ( jedna do wyboru )

·        Żurek z jajkiem

·        Zupa krem z białych warzyw

·        Zupa krem groszek z miętą

·        Rosół po królewsku

·        Krem z brokułów

Danie główne ( dwa do wyboru)

·         Roladki schabowe ze szpinakiem w sosie serowym

·         Karkówka  w sosie tymiankowo – cytrynowym

·         Medaliony z kurczęcia z ananasem

·         Rolada drobiowa ze szpinakiem, serem dojrzewającymi suszonymi pomidorami

·         Szynka wieprzowa w sosie chrzanowym

·         Sola w parmezanie

·         Polędwiczka wieprzowa na pięć sposobów ( w melasie i pigwie, z gruszką, w sosie grzybowym, z jabłkiem, w sosie porto z orzechami i żurawiną)

 

Po północy

·         Barszczyk z pasztecikiem

·         Strogonow

 

Przekąski ( dzi do wyboru)

·         Pasztet (do wyboru z pestkami, rodzynkami, pistacjami) z sosem żurwinowym

·         Kruche babeczki z sałatką z szynką  i selerem naciowym

·         Galantyna z sandacza z przepiórczym jajkiem

·         Tatar

·         Ryba faszerowana

·         Śledzik na trzy sposoby (  w śmietanie z jabłkiem, w ziołach i po żydowsku )

·         Pasztet warzywny

·         Jajka faszerowane

·         Patera serów  w kompozycji z orzechami i winogronami

·         Rukola z nerkowcem, gruszką i sosem lazurowym

·         Sałatka curry z kurczakiem i kiełkami słonecznika

·         Sałatka  z łososiem i grejpfrutem 

·         Sałatka z kurczakiem  z kiełkami słonecznika w sosie curry

·         Klasyczna grecka

·         Caprese – mozarella z pomidorami i oliwą z oliwek

·         Tym baliki drobiowe

·         Schab z morelą

·         Ryba po grecku

·         Patera mięs i pasztetów

·         Pieczarki faszerowane

 

Dodatki  ( jeden do wyboru )

·         Ziemniaki pieczone z rozmarynem

·         Ryż szafranowy

·         Makaron orzo z warzywami

·         Ziemniaki zapiekane w śmietanie

·         Kaszotto

 

Napoje

·         Kawa – bez limitu

·         Herbata – bez limitu

·         Woda – bez limitu

·         soki  - bez limitu

Stół ciast i owoców

Cena: 160 zł / os.